środa, 11 lutego 2015

Domowe pączkowanie po mojemu ;)

Dziewczyny wczoraj wraz z moją mamą smażyłam domowe pączki. Powiem szczerze, że ich smak powala i nie ma porównania z tymi kupnymi. Najlepsze były cieplutkie i delikatnie chrupiące. Mam dla Was kilka fotek z okazji Tłustego Czartaku, a za niedługo, gdy mama znajdzie chwilę dopiszę dokładny przepis dla zainteresowanych.


Jak widzicie na powyższym zdjęciu pączusie wychodzą świetne i są idealnie wypieczone. Przepis jest już sprawdzony i mam nadzieję, że komuś się przyda (pojawi się niebawem). Poniżej zamieszczam krótką relację z niemal masowej ich produkcji. Spokojnie, ta porcja była dzielona dla rodziny i znajomych, którym bardzo posmakowały :)

Jeśli chodzi o lukier, który widzicie na pączkach to został on wykonany z białka jaj, cukru pudru oraz soku ze świeżej cytryny. Jest pyszny, nie słodki i idealnie pasuje do pączków.



18 komentarzy:

  1. Wyglądają super:) Nie ma to jak pączek własnej roboty:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pączek własnej roboty zawsze super, moja mama też takie robi :)

    OdpowiedzUsuń
  3. U mnie wczoraj byly robione domowe paczusie ;))

    OdpowiedzUsuń
  4. a dzisiaj zjadłam tylko małego pączusia

    OdpowiedzUsuń
  5. Nie jadłam jeszcze takich domowych pączków, ale napewno są pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam domowe pączki! Potrafię jeść je kilogramami :D Nie czuć, że są takie tłuste, prawda? :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zgadza się, nie odczuwa się tego. A najlepsze jest to, że w domowym zaciszu używamy świeżego oleju, dzięki temu nie odbija się nam pączkiem przez cały dzień.

      Usuń
  7. Nie ma to jak domowe! Nic nie zastąpi ich smaku :-)

    OdpowiedzUsuń
  8. Pamiętam jak kiedyś mama robiła domowe pączki, były przepyszne! :) teraz juz nie ma tyle czasu :p

    OdpowiedzUsuń
  9. Wow, istne szaleństwo! :) Mnie dziś pączki nie pochłonęły.. no dobra, trzy wpadły do żołądka ;))

    OdpowiedzUsuń
  10. mniami! ja ostatni raz 'robiłam' pączki razem z mamą jak byłam mała, teraz niestety nie za bardzo mam czas na takie zabawy, ale domowe pączki to zupełnie inna bajka niż te z cukierni! :)

    OdpowiedzUsuń
  11. bardzo apetycznie wyglądają, ja jeszcze nigdy nie robiłam domowych pączków ;)

    OdpowiedzUsuń
  12. wyglądają pysznie, ja w czwartek zjadłam tylko gryza pączka

    OdpowiedzUsuń
  13. A gdzie ten przepis? Jadłam kiedyś takie domowe. Niebo w gębie!!! Z chęcią bym teraz takie zrobiła :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz!