wtorek, 10 lutego 2015

Pasta z twarogiem i makrelą w pomidorach do kanapek

Wyjeżdżając na wakacje na Śląsk, zawsze moja ciocia przygotowywała nam różnego rodzaju pasty do kanapek. Najbardziej lubiana przeze mnie była jajeczna (o której kiedyś napiszę) oraz pasta z twarogiem i makrelą w zalewie pomidorowej, która jest zdrowa i bogata w białko. Jeśli jesteście ciekawe jak przyrządzić ją dosłownie w 5 minut, zapoznajcie się z treścią tego wpisu.


Składniki:

1 cebula średniej wielkości
ok. 100 g twarogu 
1 puszka makreli w sosie pomidorowym
czarny pieprz do smaku

Pastę wykonuje się błyskawicznie, jedyne co musimy zrobić to posiekać cebulkę, rozdrobnić widelcem twaróg i makrelę i wymieszać wszystko razem, a na końcu doprawić do smaku.


Pasta jest pożywna, sycąca i wielu osobom przypada do gustu, a jej zaletą jest szybkość przygotowania. Jest to również alternatywa na szybki pomysł na śniadanie czy kolację. 
Dajcie znać czy wypróbujecie :)

23 komentarze:

  1. Pewnie że wypróbuję Kochana , bardzo apetycznie wygląda na kanapeczkach;*

    OdpowiedzUsuń
  2. Smak dziecinstwa ;) moja mama robila ją czasami :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Myślałam, że tylko moje dzieciństwo kojarzy mi się m.in. z tego typu smakami :)

      Usuń
  3. Wersji z twarogiem nie znałam, wygląda bardzo apetycznie- na pewno wypróbuję:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Inna rybna opcja to ryba w oleju + jajko na twardo, pycha :)

      Usuń
  4. Nono, wygląda przepysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. pychotki! uwielbiam rybkę i często robię takie pasty. :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Moja ulubiona pasta do kanapek to ta z Biedry i jak się nie mylę to łososiowa:) Piękne te twoje kanapki wyglądają:)

    http://spelniaj-twoje-marzenia.blogspot.com/

    Pozdrawiam ♥

    OdpowiedzUsuń
  7. ale pychotki, nabrałam ochoty na taką pastę :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Uwielbiam takie pasty! Pyszności!

    OdpowiedzUsuń
  9. Kocham takie pasty, często robię właśnie z makreli , bądź tuńczykiem :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Z tuńczykiem i kukurydzą jest smaczna, nawet jako przekąska jedzona z krakersami :)

      Usuń
  10. Napewno by mi smakowała, może zrobię bliżej weekendu :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Świetnie napisane. Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
  12. Mniam wygląda to danie bardzo smacznie i jestem zdania, że faktycznie na codzienny mały posiłek sprawdzi się znakomicie. Ja również chwalę sobie przyrządzanie łososia z przepisów ze strony https://mowisalmon.pl/przepisy/ za którymi wręcz przepada cała moja rodzinka.

    OdpowiedzUsuń
  13. Moja żona zrobiła taki wynalazek i zmusza mnie do jedzenia. Mam nadzieję że nikt z was si tak nad wami nie zneca

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz!