Co potrzebujemy:
-400 g. karkówki wieprzowej,
-1 łyżkę musztardy,
-3 duże ziemniaki,
-1/2 papryki czerwonej ( ja dałam też trochę zielonej)
-1 cebulę
-1 marchewkę
- Wszystkie warzywa kroimy w kostkę i wrzucamy do jednego naczynia.
- Dorzucamy do nich 4 plastry karkówki ( ja użyłam mieska ze schabu)
- Całość mieszamy z gotową przyprawą oraz musztardą.
- Wrzucamy do worka, potem do piekarnika i pieczemy :)
Poniżej kilka zdjęć:
Powiem tak - mi nie smakowało ani wizualnie się to nie podobało to co się upiekło, natomiast mojemu chłopakowi bardzo. Po prostu przyprawa nie odpowiadała moim kubkom smakowym. Taka porcja starczyła nam na 2 osoby, a nie na 4. Pamiętajcie, że warzywa, a także mięso zmniejszy swoje rozmiary podczas pieczenia. Proponuję dodać odrobinę oliwy z oliwek, a także wyciągnąć jedzonko szybciej niż pisze producent bo my lekko przesadziliśmy i niektóre warzywa się przypaliły, a inne był już aż za miękkie. Proponuję również nie robić nakłuć na worku bo to także sprzyja spaleniu.
Myślę, że jeszcze nie raz będę wykonywała tego typu danie, z tym że przyprawy sama sobie dobiorę, a rękaw foliowy dostać można niemal w każdym supermarkecie :)
Robiłam to kiedyś i mi nawet smakowało ;)
OdpowiedzUsuńNo ciekawie - mojemu chłopakowi pewnie by smakowało bo lubi karkówkę ;p, a ja hmm... musiałabym spróbować to danie ;)
OdpowiedzUsuńale smaka narobiłaś :)
OdpowiedzUsuńNie pamiętam co to było,ale podobne danie się robiło, nie byłam nic zauroczona:(
OdpowiedzUsuńMoja mama dziś zrobiła coś podobnego na obiad,mniam :)
OdpowiedzUsuńNawet lubię te dania knorra, ale zawsze je trochę podrasowuję przyprawami. Na plus działa krótszy czas przygotowania. Na koniec dobrze piszesz o zakupie rękawa foliowego. Mięsko w nim upieczone jest wg mnie smaczniejsze.
OdpowiedzUsuńNiektóre "szybkie mieszanki" z Knorr'a lubię:) Tą robiłam również, ale nie za bardzo mi podchodziła.
OdpowiedzUsuńJeżeli przyprawiasz schab jak karkówkę to zawsze wyjdzie nie to co trzeba.
OdpowiedzUsuńPoza tym na przyszłość proponuję pokroić ziemniaka na 4 czesci tak zeby wyszly polksiezyce, reszte warzyw oczywisci tez na wieksze czesci :)